Forum  Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Meryl Streep

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Aktorzy i aktorki / Aktorki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
marchewcia
Stały Bywalec
Stały Bywalec


Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 111
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 23:15, 27 Lut 2009    Temat postu: Meryl Streep

[link widoczny dla zalogowanych]

ur. 22 czerwca 1949 Summit, stan New Jersey, USA
prawdziwe nazwisko: Mary Louise Streep
stan cywilny: mąż Don Gummer, czwórka dzieci

15 razy nominowana do Oscara (właścicielka dwóch)
23 razy nominowana do Złotych Globów (6 statuetek)


Wybrana filmografia:

• Julie & Julia - 2009 ..... Julia Child
• Mamma Mia! - 2008 ..... Donna
• Wątpliwość (Doubt) - 2008 ..... Siostra Aloysius
• Wieczór (Evening) - 2007 ..... Lila Wittenborn
• Ukryta strategia (Lions for Lambs) - 2007 ..... Janine Roth
• Transfer (Rendition) - 2007 ..... Corrine Whitman
• Po rozum do mrówek (Ant Bully) - 2006 ..... Królowa mrówek (głos)
• Diabeł ubiera się u Prady (The Devil Wears Prada) - 2006 ..... Miranda Priestly
• Ostatnia audycja (A Prairie Home Companion) - 2006 ..... Yolanda Johnson
• Serce nie sługa (Prime) - 2005 ..... Lisa Metzger
• Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń (Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events) - 2004 ..... Ciotka Josephine
• Skazani na siebie (Stuck On You) - 2003 ..... Meryl Streep
• Anioły w Ameryce (serial) (Angels in America) - 2003 ..... Rabbi/Hannah Pitt/Ethel Rosenberg/Anioł Australii
• Godziny (Hours, The) - 2002 ..... Clarissa Vaughn
• Adaptacja (Adaptation) - 2002 ..... Susan Orlean
• Chrysanthemum - 1999 ..... Narrator
• Taniec ulotnych marzeń (Dancing at Lughnasa) - 1998 ..... Kate Mundy
• Jedyna prawdziwa rzecz (One True Thing) - 1998 ..... Kate Gulden
• Co się wydarzyło w Madison County (The Bridges of Madison County) - 1995 ..... Francesca Johnson
• Dzika rzeka (The River Wild) - 1994 ..... Gail Hartman
• Dom dusz (House of the Spirits, The) - 1993 ..... Clara
• Ze śmiercią jej do twarzy (Death Becomes Her) - 1992 ..... Madeline Ashton
• W obronie życia (Defending Your Life) - 1991 ..... Julia
• Pocztówki znad krawędzi (Postcards from the Edge) - 1990 ..... Suzanne Vale
• Krzyk w ciemności (Evil Angels) - 1988 ..... Lindy Chamberlain
• Chwasty (Ironweed) - 1987 ..... Helen Archer
• Zgaga (Heartburn) - 1986 ..... Rachel Louise Samstat/Forman
• Pożegnanie z Afryką (Out of Africa) - 1985 ..... Karen Blixen
• Obfitość (Plenty) - 1985 ..... Susan Traherne
• Zakochać się (Falling in Love) - 1984 ..... Molly Gilmore
• Wybór Zofii (Sophie's Choice) - 1982 ..... Zofia Zawistowska
• Alicja w krainie czarów (Alice at the Palace) - 1982 ..... Alicja
• W nocnej ciszy (Still of the Night) - 1982 ..... Brooke Reynolds
• Kochanica Francuza (French Lieutenant's Woman, The) - 1981 ..... Sarah/Anna
• Manhattan - 1979 ..... Jill,
• Sprawa Kramerów (Kramer vs. Kramer) - 1979 ..... Joanna Kramer
• Łowca jeleni (Deer Hunter, The) - 1978 ..... Linda,
• Julia - 1977 ..... Anne Marie


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rilla
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 1673
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Skąd: Złoty Brzeg
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 23:31, 27 Lut 2009    Temat postu:

Świetna aktorka. Kocham ją za rolę w filmie "Diabeł ubiera się u Prady" oraz "Mamma Mia!"

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sissi
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 648
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Crystal Cottage ;)
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 17:26, 28 Lut 2009    Temat postu:

Meryl to jedna z moich ukochanych, współczesnych aktorek Very Happy Prawdę mówiąc uwielbiałam ja od kiedy byłam małą dziewczynką i zobaczyłam ja w filmie Ze śmiercią jej do twarzy, oprócz tego lubię ją w filmach :
Diabeł ubiera się u Prady
Mamma Mia!
Diablica

Myślę, że Meryl ma szanse stać się ponadczasową aktorką, która nigdy nie zostanie zapomniana Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Holly
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 577
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: w podróży
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 19:50, 28 Lut 2009    Temat postu:

Mimo, że Meryl nie zalicza się do grona moich ulubionych aktorów, uważam ją za najlepszą współczesną aktorkę. Nikt nie może pochwalić się taką filmografią, takim uznaniem i tyloma nagrodami. Meryl jest obdarzona nieprzeciętnym talentem i na pewno zostanie legendarną aktorką Wink

Bardzo podobała mi się w "Pożegnaniu z Afryką" gdzie z Robertem Redfordem stworzyła wspaniały duet i niezapomnianą kreację aktorską.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Sissi
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 648
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Crystal Cottage ;)
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 20:09, 28 Lut 2009    Temat postu:

O matko ! Racja Holly... jak ja mogłam zapomnieć o Pożegnaniu z Afryką Swojego czasu uwielbiałam ten film ...

A zauważyłyście może, że Meryl nie wywyższa się tak jak niektóre współczesne aktorki, które niekiedy nawet w połowie nie mają za sobą tylu sukcesów aktorskich- i co równie ważne- mają często już zamkniętą drogę do tego by znów zabłysnąć na ekranie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Holly
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 577
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: w podróży
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 20:22, 28 Lut 2009    Temat postu:

Tylko aktorzy obdarzeni talentem nie żądają rozgłosu, bo wiedzą że mogą pochwalić się czymś innym - swoim warsztatem Razz

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
leslie13
Bratnia dusza
Bratnia dusza


Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 480
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Łęczyca
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 16:30, 03 Sty 2010    Temat postu:

Meryl Streep to jest aktorka, która cały czas mnie zaskakuje. Po prostu nie wyobrażam sobie jak można wcielić się w szaloną mamuśkę z "Mamma mia", a potem w surową zakonnicę z "Wątpliwości". Jest jedną z moich ulubionych aktorek i bardzo ją cenię.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
ASIEK
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 15 Cze 2009
Posty: 715
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Neverland :)
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 0:11, 04 Sty 2010    Temat postu:

leslie, obejrzyj sobie "Julie and Julia". Będziesz miło zaskoczona Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Joanna Anna
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 11 Gru 2010
Posty: 2232
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 17:52, 15 Sty 2011    Temat postu:

Bardzo utalentowana aktorka. Bardzo podobała mi się w "Pożegnaniu z Afryką" oraz w "Godzinach". Podoba mi się prywatnie-dzieci i jeden mąż od lat.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Iwona
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 1261
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Peublo de Los Angeles
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 21:11, 15 Sty 2011    Temat postu: Meryl Streep

A ja jej nie lubię a to dlatego że wszyscy nią tak zachwycają.
Aktorką jest utalentowaną ale jest brzydka i kompletnie nie rozumiem czemu jeszcze bardziej ją oszpecają w każdym filmie.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Joanna Anna
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 11 Gru 2010
Posty: 2232
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 22:57, 15 Sty 2011    Temat postu:

Uroda nie jest najważniejsza.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Parvati
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 25 Kwi 2010
Posty: 752
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Skąd: Dolina Tęczy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 23:06, 15 Sty 2011    Temat postu: Re: Meryl Streep

Iwona napisał:
A ja jej nie lubię a to dlatego że wszyscy nią tak zachwycają.


Wszyscy na pewno nie, Iwonko Wink Mi podobała się Meryl Streep w Mamma Mia!, tam świetnie zagrała.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Joanna Anna
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 11 Gru 2010
Posty: 2232
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 23:16, 09 Lip 2011    Temat postu:

Dobrze zagrała też w filmie "Godziny". Polecam Wam, jak nie widziałyście film "Dom dusz"-grają też Winona Ryder i Antonio Banderas:).

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lisa_56
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 1422
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Wichrowe Wzgórza
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 23:21, 09 Lip 2011    Temat postu:

Jest jedną z lepszych, a może nawet i najlepszą współczesną aktorką. Jestem pod wrażeniem. Nawet słaby film zyskuje, dzięki temu, że ona tam gra.
Również polecam wam Godziny.
Za to jako ciekawostkę powiem, że Meryl ma zagrać Margaret Thatcher i Marię Skłodowską-Curie. Nie mogę się doczekać, prawdę mówiąc.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Joanna Anna
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 11 Gru 2010
Posty: 2232
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 23:24, 09 Lip 2011    Temat postu:

Liso, ciekawa informacja. Zobaczymy, jaki będzie to film. Oglądałam kiedyś taki serial o Skłodowskiej-Curie.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Aktorzy i aktorki / Aktorki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Emule.
Regulamin