Forum  Strona Główna
 FAQ   Szukaj   Użytkownicy   Grupy    Galerie   Rejestracja   Profil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości   Zaloguj 

Kate Winslet

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Aktorzy i aktorki / Aktorki
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Holly
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 09 Lut 2009
Posty: 589
Przeczytał: 29 tematów

Pomógł: 1 raz
Skąd: w podróży
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pią 20:47, 27 Mar 2009    Temat postu: Kate Winslet



Życiorys:

Debiutowała w niskobudżetowych angielskich serialach. Grywała głównie role puszystych dziewcząt. Ponieważ naukę gry aktorskiej rozpoczęła jako 11-latka w renomowanej szkole Redroofs, stosunkowo szybko zwrócono uwagę na jej dojrzałość warsztatową. Pierwszą poważną rolę powierzył jej Nowozelandczyk Peter Jackson. Praca u boku twórcy "Władcy Pierścieni" utorowała Kate drogę do Hollywood, gdzie niemal od początku czekały na nią laury. Za rolę Marianne Dashwood w ekranizacji powieści Jane Austen "Rozważna i romantyczna" otrzymała pierwszą nominację do Oscara, za Rose DeWitt Bukater w "Titanicu"- drugą.

Filmografia:

2008: Droga do szczęścia (Revolutionary Road) jako April Wheeler
2008: Lektor (Reader, The) jako Hanna Schmitz
2006: Wszyscy ludzie króla (All the King's Men) jako Anne Stanton
2006: Małe dzieci (Little Children) jako Sarah Pierce
2006: Holiday (Holiday, The) jako Iris
2005: Romanse i papierosy (Romance & Cigarettes) jako Tula
2004: Zakochany bez pamięci (Eternal Sunshine of the Spotless Mind) jako Clementine Kruczynski
2004: Marzyciel (Finding Neverland) jako Sylvia Llewelyn Davies
2004: Opowieść z życia lwów (Pride) jako Suki
2004: Look Inside 'Eternal Sunshine of the Spotless Mind', A jako Clemintine
2003: Plunge: The Movie jako Clare
2003: Życie za życie (Life of David Gale, The) jako Bitsey Bloom
2001: Enigma jako Hester Wallace
2001: Iris jako młoda Iris Murdoch
2001: War Game jako Mama/Annie (głos)
2001: Being Mick jako zagrała siebie
2000: Zatrute pióro (Quills) jako Madeleine Le Clerc
1999: Święty dym (Holy Smoke) jako Ruth
1998: W stronę Marrakeszu (Hideous Kinky) jako Julia
1997: Titanic jako Rose DeWitt Bukater
1996: Hamlet jako Ofelia
1996: Więzy miłości (Jude) jako Sue Bridehead
1995: Chłopak na dworze króla Artura (Kid in the King's Arthur Court, A) jako Księżniczka Sarah
1995: Rozważna i Romantyczna (Sense and Sensibility) jako Marianne Dashwood
1994: Niebiańskie stworzenia (Heavenly Creatures) jako Juliet Hulme


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Iwona
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 16 Lut 2009
Posty: 1262
Przeczytał: 17 tematów

Skąd: Peublo de Los Angeles
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Nie 10:45, 29 Mar 2009    Temat postu: Kate Winslet

Kate widziałam tylko w Titanicu który jest chyba jej najsłynniejszym filmem .
Zagrała w nim bardzo dobrze .
Holly nic nie napisałaś że Kate Winslet jest tegoroczną laureatką Oskara za role w filmie Lektor .Nie oglądałam tego filmu ale z czytanych recenzji wiem że zagrała znakomicie i Oskara dostała zasłużenie .


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rilla
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 11 Lut 2009
Posty: 1673
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Skąd: Złoty Brzeg
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 14:45, 04 Lip 2009    Temat postu:

Moja ulubiona aktorka. Pierwszy raz zobaczyłam ją w "Titaniku", gdzie od razu spodobała mi się jej gra aktorska. Uwielbiam Kate za rolę Sylvii w "Marzycielu" - jak dla mnie, była bezkonkurencyjna. Należy dodać, że w parze z Johnny'm Deppem prezentuje się świetnie Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Emeraldine
Bratnia dusza
Bratnia dusza


Dołączył: 03 Sty 2010
Posty: 360
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: z Warszawy
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 15:36, 04 Sty 2010    Temat postu:

Ona jest stworzona do ról w filmach kostiumowych. Wystarczy obejrzeć "Rozważną i romantyczną", "Marzyciela" i oczywiście "Titanica", żeby się o tym przekonać.
Niezbyt pasują jej role typu "Zakochany bez pamięci". Ale za to gorąco polecam obejrzenie "Drogi do szczęścia". Zarówno ona jak i DiCaprio potwierdzają tam swoją klasę. Ale ostrzegam, że film jest mocny, bez żadnych upiększeń, bardzo życiowy. Mi na długo zapadł w pamięci. Myślę, że jednak nie jest odpowiedni dla młodych dziewcząt, które marzą o wielkiej miłości i wierzą w szczęśliwe zakończenia. Ten film w mocny sposób ukazuje, że życie to nie bajka i sama miłość nie wystarczy jeśli między małżonkami nie ma szczerości i dialogu.
Jednej tylko roli nigdy Kate nie wybaczę, ale nie wymienię tu nazwy tego filmu. Był to dla mnie jeden z nagorszych i obrzydliwszych filmów jakie widziałam.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
leslie13
Bratnia dusza
Bratnia dusza


Dołączył: 15 Lut 2009
Posty: 478
Przeczytał: 0 tematów

Skąd: Łęczyca
Płeć: Kobieta

PostWysłany: Pon 17:09, 04 Sty 2010    Temat postu:

Bardzo lubię Kate Winslet, oczywiście widziałam ją w "Titanicu" i zachwyciła mnie. Co prawda innych filmów z nią nie oglądałam, ale słyszałam, że czym jest starsza tym lepiej gra Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Joanna Anna
Ten, który zna Józefa
Ten, który zna Józefa


Dołączył: 11 Gru 2010
Posty: 2230
Przeczytał: 0 tematów


Płeć: Kobieta

PostWysłany: Sob 14:15, 11 Gru 2010    Temat postu:

Jedna z moich ulubionych aktorek. Widziałam dużo filmów z Kate: Titanic, Rozważna i romantyczna, Zakochany bez pamięci, Marzyciel, Droga do szczęścia, Lektor. Podoba mi się charakter Kate-mówi co myśli. Nie przejmuje się opiniami ludzi. Jest świetna:).

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Strona Główna -> Aktorzy i aktorki / Aktorki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group

Theme xand created by spleen & Emule.
Regulamin